Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Nieuwsbrief

Geplaatst op 19 juni 2024

(On)volledige pensioenadministratie

Met de inwerkingtreding van de Wet Toekomst Pensioenen per 1 juli 2023, gaat het Nederlandse pensioenstelsel op de schop. Pensioenuitvoerders zijn druk bezig met de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Om de overgang naar een nieuwe pensioenregeling zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn pensioenuitvoerders bezig om hun administratie op orde te krijgen, hierbij zijn ze ook afhankelijk van de gegevensaanlevering door werkgevers. Aan werkgevers dan ook de taak om te zorgen voor een volledige en juiste pensioenadministratie.

Nieuw pensioenstelsel

In de voorbereiding op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel, is het van belang dat voor iedere werknemer de juiste gegevens staan geregistreerd. Te beginnen met het controleren van de aanmelding van het werknemersbestand. Dan dient te worden nagegaan of de pensioenadministratie per werknemer ook klopt, bijvoorbeeld of het juiste salaris staat geregistreerd, uit wordt gegaan van de juiste datum van indiensttreding en leeftijd en of er een aanmelding van een partner in de pensioenregeling heeft plaatsgevonden.

In dat kader is in ieder geval ook relevant dat per 1 januari 2024 de minimale leeftijd voor het verwerven van pensioenaanspraken in de wet is verlaagd van 21 naar 18 jaar. Ook deze werknemers dienen dan in beginsel per 1 januari 2024 te zijn aangemeld als deelnemer aan de pensioenregeling.

Lees ook: Nieuw pensioenstelsel WTP

Quickscan pensioenadministratie

Een quickscan naar de pensioenadministratie van jouw werknemersbestand dient ertoe dat de juiste gegevens in de overdracht naar de nieuwe pensioenregeling worden betrokken. Een fout in de pensioenadministratie en gegevensaanlevering kan juist in verband met de aankomende overgang naar het nieuwe pensioenstelsel grote gevolgen hebben. Onze advocaten kunnen de pensioenadministratie controleren van het werknemersbestand of per individuele werknemer. Dit om toekomstige discussies en geschillen te voorkomen en je zeker weet dat de informatie in de pensioenadministratie juist is.

Meer informatie over quickscan pensioenadministratie

Neem dan contact op met een van onze advocaten, bel (013-5070740) of vul onderstaand formulier in en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Contact formulier

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*

Contact

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*